De 15 beste tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen voor een goede prijs

Je staat voor een belangrijke stap in je leven: je wilt jouw huis verkopen om je nieuwe droomwoning te kunnen betalen. Hoewel het kinderspel lijkt om een woning te verkopen, is het vaak moeilijker dan je denkt. Je kan bijvoorbeeld te maken krijgen met weinig interesse, of veel te lage biedingen.

 

Daarom geven wij jou in dit artikel 15 handige tips waar jij rekening mee moet houden als je jouw huis wilt verkopen. Dankzij deze tips kan jij zo snel mogelijk jouw huis verkopen voor een mooie prijs.

 1. Kies een goede, erkende makelaar die bekend is in jouw regio en al veel mensen heeft geholpen met de verkoop van hun huis. We beginnen niet voor niets met deze tip, aangezien dit één van de belangrijkste tips is indien jij jouw huis wilt verkopen. Een goede makelaar heeft een groot netwerk en weet precies hoe je het snelst een woning kunt verkopen. Daarom is het geen overbodige luxe om een goede makelaar te nemen wanneer je jouw woning wilt verkopen. Zo krijg jij de mooiste prijs voor jouw woning.
 2. Zorg voor een goede eerste indruk. Maak je huis dus volledig schoon en zorg voor een georganiseerde en opgeruimde uitstraling. Een huis dat netjes oogt verkoopt nu eenmaal sneller dan een huis dat er rommelig uitziet. Bovendien kunnen potentiële kopers de ruimte en mogelijkheden van jouw huis beter zien wanneer het netjes opgeruimd is.
 3. Zorg voor een fris ogende en neutrale uitstraling. Je haalt dus best al jouw persoonlijke spullen weg. Op deze manier kunnen kopers zich makkelijker voorstellen hoe ze het huis zouden inrichten. Daarnaast zorgt een te vol huis voor een drukke en ongezellige sfeer. Zorg er dus voor dat je huis strak en opgeruimd is wanneer er mensen komen kijken.
 4. Verbeter de verlichting van je huis door natuurlijk licht en extra lampen toe te voegen aan je interieur. Een lichtrijke omgeving zorgt voor een ruimere en mooiere look. Bekijk dus kritisch of al je ruimtes genoeg lichtinval hebben. Zo niet, kan je best wat extra lampen in je huis plaatsen, want lichtrijke ruimtes hebben een betere look and feel.
 5. Zorg ervoor dat kleine probleempjes, zoals losse deurklinken, lekkende kranen en beschadigde muren allemaal zijn opgelost. Dit geeft zowel over jouzelf als over jouw huis een beter beeld. Als je deze problemen niet oplost krijgt, kan dit een verkeerd beeld over jouw huis geven bij potentiële kopers, omdat het dan lijkt alsof jouw woning vol gebreken zit. Dit is iets wat jij uiteraard absoluut niet wilt.
 6. Haal je huisdieren en hun geuren uit huis en verlucht jouw woning voldoende vlak voor bezichtigingen. Zo geef je een zo goed mogelijk beeld aan kopers die jouw huis komen bezichtigen.
 7. Maak jouw tuin en het exterieur van jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk met mooie planten en frisse verf. Zo ziet je huis er dubbel zo mooi en fris uit. Bij het verkopen van een huis is het de bedoeling dat je jouw woning zo mooi mogelijk presenteert aan potentiële kopers.
 8. Geef kopers die komen bezichtigen voldoende ruimte om zich vrij te bewegen in het huis en vermijd overvolle en rommelige ruimtes. Alleen zo kunnen kopers een goede inschatting maken van het potentieel van jouw woning. 
 9. Maak gebruik van een goede en professionele fotograaf om mooie en aantrekkelijke foto’s van je huis te maken. Goede foto’s zorgen er voor dat je huis sneller de aandacht trekt van potentiële kopers. Daarnaast zorgen duidelijke foto’s er ook voor dat jij een hogere vraagprijs kan vragen voor jouw woning.
 10. Maak gebruik van verschillende sociale media en andere online platformen om je huis te promoten en mensen duidelijk te maken dat je huis te koop staat. Zo zorg je voor meer interesse en meer geïnteresseerde kopers. Dit leidt vaak tot mooie biedingen op jouw woning.
 11. Organiseer bezoekdagen waarop potentiële kopers jouw woning kunnen bezichtigen. Zo kan jij kopers in levende lijve laten zien wat jouw huis allemaal te bieden heeft. Ook leidt dit vaak tot meer interesse en hogere biedingen.
 12. Maak een overzichtelijke en uitgebreide lijst van alle verbeteringen en upgrades die jij aan het huis hebt gedaan. Zo kan jij kopers laten zien dat jouw huis goed onderhouden is en van welke snufjes het allemaal voorzien is. Dit verhoogt de waarde van jouw huis en geeft potentiële kopers een fijner gevoel.
 13. Wees flexibel met de bezichtigingstijden en probeer zo veel mogelijk potentiële kopers te laten zien wat jouw huis te bieden heeft. Door veel bezichtiging momenten toe te staan, zorg jij ervoor dat veel geïnteresseerde kopers kunnen komen kijken naar jouw woning. Bezichtigingen zijn één van de belangrijkste aspecten om meer geld voor een huis te krijgen, dus zorg ervoor dat je flexibel genoeg met je bezichtigingstijden. Plan alles altijd goed in, want je wilt natuurlijk niet dat twee geïnteresseerde kopers op een gelijk moment toekomen.
 14. Zorg voor een aantrekkelijke vraagprijs, gebaseerd op de huidige marktprijs en de staat van jouw huis. Wanneer je vraagprijs té hoog is, zal je nauwelijks tot helemaal geen interesse opwekken bij kopers. Laat je huis dus taxeren door een professionele makelaar of taxateur, zo weet jij precies wat jouw woning waard is en wat een juiste vraagprijs is voor jouw woning. Op deze manier trek jij de meeste kopers aan en zorg je ervoor dat jij een mooie prijs krijgt voor jouw woning.
 15. Last but not least: wees geduldig en blijf positief! Niet alles lukt altijd van de eerste keer en verloopt zo goed als jij hoopte. Het kan zijn dat je woning in het begin weinig aandacht trekt, maar wees geduldig. Op elk potje past een deksel, dus ook voor elke woning bestaat er een koper. Begin dus niet plots je vraagprijs te verlagen en blijf vooral positief. Alleen dan lukt het je om een geschikte koper voor jouw woning te vinden.