Huis verhuren aan expats

In Nederland zijn er veel mensen die een woning te huur aanbieden. Dit is namelijk een erg mooie manier om een centje bij te verdienen. Toch is dit niet altijd een makkelijke manier om wat bij te verdienen, omdat er bij het verhuren van een woning heel wat verplichtingen komen kijken. In veel gevallen kan het voordelig zijn om het verhuurproces uit handen te geven. Hollandsche Makelaardij is al jaren gespecialiseerd in de verhuur van woningen aan expats. Wij nemen het volledige verhuurproces voor jou uit handen. Zo kan jij zorgeloos jouw vastgoed verhuren aan expats. In dit artikel kom je alles te weten over het verhuren van een woning aan expats.

Wat zijn expats?

Expats is een woord dat afgeleid is van het Engelse woord ‘expatriate’. Een expat is een persoon die bijvoorbeeld voor zijn werk in het buitenland verblijft. Expats verblijven in de meeste gevallen maar voor een kortere periode in het buitenland, en keren daarna weer terug naar hun eigen of een ander land. Zij zijn vaak op zoek naar een huurwoning om voor een kortere tijd in te wonen.

Voordelen van verhuren aan expats

Een woning verhuren aan expats kent heel wat voordelen. Hieronder hebben we een paar voordelen voor jou opgesomd:

 

  • Expats zijn betrouwbare huurders: Expats die voor hun werk in het buitenland verblijven, hebben vaak een mooi budget ter beschikking om een woning te huren. Dit betekent dat jij niet met vervelende betalingsachterstanden geconfronteerd zal worden.
  • Geen lange huurcontracten: Expats verblijven vaak voor een kortere periode in het buitenland. Hierdoor krijg je niet te maken met lange huurcontracten. Dit is voor sommige verhuurders heel aangenaam, omdat jij je hierdoor niet voor een lange periode moet binden aan dezelfde huurder en vaker in contact komt met andere huurders.
  • Meer mogelijkheden: Expats zijn vaak opzoek naar woningen die een kantoorruimte bevatten. Indien jouw woning een extra kantoorruimte of kamer bevat die als kantoor kan dienen, is jouw huis vaak heel interessant voor expats. Dit kan betekenen dat zij bereid zullen zijn om een hogere huurprijs te betalen.
  • Expats hebben veel connecties: Wanneer je verhuurt aan een expat, kan het zijn dat hij/zij veel mensen kent binnen de bedrijfswereld. Indien het verblijf in jouw woning goed beviel, kan het zijn dat de expat jouw woning aanbeveelt aan andere mensen binnen de bedrijfswereld. Zo zorgt een expat voor gratis mond-tot-mond reclame en wordt jouw woning vaker verhuurd.

Nadelen van verhuren aan expats

Jammer genoeg zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het verhuren aan expats. Hieronder hebben we een aantal nadelen voor je opgesomd:

 

  • Geen lange huurcontracten: Hoewel we dit al bij de voordelen schreven, kunnen de korte huurcontracten in sommige situaties ook een nadeel vormen. Je hebt bij korte huurcontracten namelijk minder zekerheid omdat je vaker op zoek moet naar huurders. Indien je korte huurcontracten geen probleem vindt, kan je dit nadeel al schrappen!
  • Meer papierwerk: Omdat je met korte verhuurperiodes zit, heb je automatisch ook meer papierwerk. Gelukkig kan je ervoor kiezen om dit papierwerk uit te besteden aan ons. Wij – Hollandsche Makelaardij – zorgen ervoor dat jij ontlast wordt van veel papierwerk en wij zorgen er ook voor dat jij altijd in orde bent met alle geldende verplichtingen.

Nu je de voor- en nadelen kent van het verhuren aan expats, kan je voor jezelf opmaken of je graag aan een expat zou verhuren, of toch liever niet. Wegen de voordelen op tegenover de nadelen? Dat moet jij zelf bepalen! Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Bij Hollandsche Makelaardij kan je elke dag terecht voor al je vragen over verhuren aan expats.

Waarom verhuren aan expats?

Expats zijn in de meeste gevallen mensen die voor hun baan een korte periode in het buitenland verblijven. Dit type huurders heeft vaak een mooi inkomen, wat ervoor zorgt dat ze zeer betrouwbaar zijn. Je zal dus nagenoeg nooit in contact komen met wanbetalers. 

 

Bovendien is het ook erg interessant om te verhuren aan expats wanneer jouw woning al ingericht is. Dit zorgt er namelijk voor dat de expat zich meteen thuis kan voelen, en geen meubels of andere faciliteiten zelf moet voorzien. Indien jouw woning over meubels, een wifi-verbinding en andere huishoudapparatuur beschikt, is het vaak interessant om aan expats te verhuren, omdat zij voor zo’n woningen graag een hoge huur betalen. Expats zijn namelijk altijd op zoek naar volledig ingerichte huurwoningen.

Lange termijn vs korte termijn een woning verhuren aan expats

Hoewel expats vaker kiezen voor een korte huurtermijn, is het in sommige gevallen ook mogelijk dat een expat voor een langere termijn in jouw woning verblijft. Sommige mensen hebben een voorkeur voor lange termijn huurcontracten, omdat dit meer zekerheid biedt. Andere verhuurders hebben geen voorkeur, en vinden dus korte termijn huurcontracten ook prima.

 

Weet dus dat zowel korte als lange termijn huurcontracten mogelijk zijn wanneer je aan expats verhuurt. Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Bij Hollandsche Makelaardij kan je altijd terecht voor al je vragen over verhuren aan expats.

Is mijn woning geschikt voor expat verhuur?

In theorie is elke woning geschikt voor een expat, maar toch zijn sommige woningen meer geschikt dan andere. Bijvoorbeeld woningen in Amsterdam en andere grote steden zijn uiterst geschikt voor expats. Dit komt omdat zij vaak in een grote stad – zoals Amsterdam – werken. Indien de huurwoning dus in zo’n grote stad ligt, verblijven zij dichter bij hun werk. Dit is voor veel expats een zeer belangrijke factor wanneer ze op zoek zijn naar een woning. Woningen in een stad leveren bovendien vaak hogere huurinkomsten op.

Waar vinden jullie geschikte expats voor mijn woning?

Bij Hollandsche Makelaardij zijn we al jaren gespecialiseerd in de verhuur van woningen aan expats. Onze jarenlange expertise heeft ervoor gezorgd dat wij een heleboel contacten hebben in dit deel van de huurmarkt. We zijn dan ook inmiddels een gevestigde naam in deze branche. Zo kunnen wij jou altijd de beste service bieden wanneer jij een woning aan expats wilt verhuren.

Een woning gemeubileerd of kaal verhuren aan expats

Wanneer je aan een expats verhuurt, kan je zowel een gemeubileerde als een kale woning verhuren. Beide manieren van verhuren zijn mogelijk op deze markt. Toch gaat bij expats de voorkeur vaker uit naar een gemeubileerde woning. Dit is namelijk een stuk aangenamer voor hen, omdat ze dan geen grote verhuis moeten houden wanneer ze in jouw huurhuis intrekken. 

 

Daarnaast zijn ook huishoudapparatuur zoals een wasmachine en een stofzuiger heel handig voor expats. Indien jouw woning over meubels en huishoudapparatuur beschikt, zal deze over het algemeen sneller verhuurd raken. Ook de maandelijkse huurprijs die je kan vragen aan expats zal hierdoor hoger kunnen liggen.

Hoeveel borg moet ik vragen aan een expat?

Wanneer je via Hollandsche Makelaardij je woning verhuurt, moet de huurder een borg van 2 maanden aan jou betalen. Dit vormt een extra zekerheid voor jou indien de expat zou stoppen met het betalen van de huur. Indien de expat het huurcontract niet nakomt, kan je als verhuurder de borg gebruiken om de verloren huurinkomsten te vergoeden / dekken.

Wij nemen het gehele verhuurproces voor jou uit handen

Dankzij Hollandsche Makelaardij kan jij als verhuurder met een gerust hart slapen. Wij regelen namelijk alle zaken voor jou. Op deze manier zal jij nooit voor onverwachte of ongewenste problemen komen te staan wanneer je een huis verhuurt. Hieronder kan jij lezen wat wij allemaal voor jou doen als verhuurder:

 

  • Wij zorgen voor een goede presentatie van jouw woning: Dankzij onze professionele foto’s en beschrijvingen, wordt jouw woning zo goed mogelijk in beeld gebracht. Zo worden alle voordelen van jouw huurwoning in kaart gebracht voor mogelijke huurders.
  • Wij regelen het juridische gedeelte: Bij het verhuren van een woning komen heel wat juridische aspecten kijken. Dankzij Hollandsche Makelaardij ben jij altijd in orde voor alle juridische aspecten en kom je nooit in de problemen.
  • Wij doen een financiële check: Door onze financiële check ben jij verzekerd van een probleem en foutloze huurtermijn. Wij controleren elke expat op voorhand, zodat jij elke maand netjes je huurinkomsten krijgt.
  • Wij zoeken altijd naar de best mogelijke expat voor jouw woning: Het vinden van de geschikte huurder is geen gemakkelijke opdracht. Maar dankzij onze jarenlange expertise, kunnen wij jou ontlasten van deze opgave. Wij brengen jou snel in contact met de best mogelijke expat voor jouw woning.

Bij Hollandsche Makelaardij begeleiden wij jou van A tot Z bij het verhuren van jouw woning aan een expat. Wij ontlasten jou bovendien van de vele formele verplichtingen die gepaard gaan met het verhuren van een woning.

 

Zit je nog met verdere vragen? Of wil je graag veilig jouw woning verhuren via Hollandsche Makelaardij? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren. Bij Hollandsche Makelaardij kan je elke dag terecht voor al je vragen over verhuren aan expats. Tot snel!